Αρνίσια ωμοπλάτη στο φούρνο

Η αρνίσια ωμοπλάτη στο φούρνο 7 ωρών είναι ένα κρέας τόσο τρυφερό και μαλακό, που ονομάζεται επίσης κρέας με κουτάλι, επειδή μπορείτε να το κόψετε με ένα κουτάλι.
Τόσο νόστιμο και αρωματικό που κάνει να τρέχουν τα σάλια σας μόνο που το μυρίζετε.

Αρώματα που πλημμυρίζουν την κουζίνα, ζουμερό κρέας που λιώνει στο στόμα, τραγανή πέτσα που γαργαλάει τον ουρανίσκο:

Η αρνίσια ωμοπλάτη στο φούρνο αποτελεί μια πανδαισία γεύσεων και υφών που αγγίζει τις αισθήσεις και ξυπνά μνήμες από οικογενειακά τραπέζια και Κυριακάτικα γλέντια.

Πέρα από την αξεπέραστη νοστιμιά της, η αρνίσια ωμοπλάτη στο φούρνο κρύβει μια γοητεία που αγγίζει την παράδοση: Η απλότητα των υλικών, η μαεστρία του ψησίματος, η υπομονή που απαιτεί η συνταγή, όλα συνθέτουν ένα πιάτο γεμάτο ιστορία και αυθεντικότητα.

Υλικά

1 αρνισια ωμοπλάτη
μία απαλή μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού: πάπρικα, μπουκουβο, σκόρδο σε σκόνη, κόκκους πιπεριού, θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λιγότερο από μισό ποτήρι νερό
θυμάρι και δάφνη

Για τη σάλτσα μετά από 4 ώρες μαγειρέματος:
1/2 χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και αλείφουμε το κρέας με μουστάρδα να καλυφθεί καλά όλο και από τις δύο μεριές
Στη συνέχεια σε ένα μπολ προσθέτουμε την πάπρικα μπούκοβο σκόρδο σε σκόνη κόκκους πιπεριού θαλασσινό αλάτι και ανακατεύομαι
Με το μείγμα αυτό καρυκεύουμε το κρέας πάνω από τη μουστάρδα από τις δύο πλευρές
Τοποθετήστε τώρα το κρέας σ ένα ταψί βάλετε το θυμάρι και την δάφνη ρίχνουμε ελαιόλαδο λιγότερο από μισό ποτήρι νερού το σκεπάζουμε με λαδόκολλα να το καλύψουμε, τη λαδόκολλα τη βάζουμε σχεδόν κάτω από το κρέας, τυλίξτε με αλουμινόχαρτο δεν πρέπει να διαφεύγει ο ατμός να το σφραγίσετε καλά με το αλουμινόχαρτο ίσως να χρειαστεί να βάλετε και διπλό αλουμινόχαρτο
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 150 βαθμούς για 4 ώρες

Στο μεταξύ ετοιμάζεται της σάλτσα με μισό χυμό λεμονιού μέλι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη

Μετά από 4 ώρες βγάζουμε το κρέας από το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και μένα κουτάλι ρίχνουμε το ζωμό πάνω στο κρέας και στη συνέχεια την σάλτσα που είχαμε φτιάξει λεμονιού.
Κλείνουμε πάλι με χαρτί ψησίματος ξανά με αλουμινόχαρτο να μην διαφεύγει ο ατμός και ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 3 ώρες

Το βγάζουμε από το φούρνο όταν περάσει η ώρα ξαναριχνουμε τη σάλτσα πανω στο κρεας με ένα κουτάλι και ψήνουμε για ία τελευταία φορά στους 200 βαθμούς στη λειτουργία γκριλ για 10 λεπτά χωρίς πλέον χαρτιά και αλουμινόχαρτα λιωμένο και νόστιμο κρέας είναι ετοιμο να το απολαυσουμε

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο

Ζαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο

(Η ιδέα είναι από Sophia Gazi)

Υλικά

3 αυγά πολύ καλά χτυπημένα με σύρμα
1 γιαούρτι απλό
1 ποτ.γάλα
100 γρ.βιταμ λιωμένο
1φλ.τσ.αλευρι farine up
200γρ γκουντα τριμμένη
200γρ.τσενταρ τυρί τριμμενο
250γρ ζαμπόν,παριζα,γαλοπούλα κλπ (Ο,τι έχουμε και περισσεύει )
Ελάχιστο αλάτι λόγω τυριών
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με την σειρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ταψί 24-26εκ .
Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τα τυριά που έχουμε κρατήσει από πάνω ,ψήνουμε στους 180 για 30-40′.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και μετά κόβουμε ,γιατί είναι μαλακή η ζαμπονοκασερόπιτα και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα

Προηγούμενο άρθροΨαρονέφρι μεθυσμένο σε σάλτσα κρασιού
Επόμενο άρθροΡωσική σαλάτα με μυστική σπιτική μαγιονέζα ❤️