Νόστιμο τυρί χαλούμι στη σχάρα

Το χαλούμι στη σχάρα είναι ένα πολύ εύκολο δεύτερο πιάτο και ιδανικό για κάθε περίσταση, ιδανικό και για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη.
Το χαλούμι παρασκευάζεται από ένα μείγμα πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος, μερικές φορές εμπλουτισμένο κατά τη φάση της
επεξεργασίας με δυόσμο, που δίνει στο τυρί μια ιδιαίτερη αρωματική και φρέσκια γεύση.

Συστατικά

τυρί χαλούμι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
δεντρολίβανο για γεύση

Μέθοδος

Πάρτε το χαλούμι σας και κόψτε το σε αρκετά χοντρές φέτες, ώστε να μην λιώσουν εντελώς όταν ψηθούν, αλλά να διατηρήσουν μια καλή
συνοχή.
Ζεσταίνουμε τη σχάρα μέχρι να καψει και αλείφουμε τις φέτες του χαλουμιού με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσει το τυρί.
Σε αυτό το σημείο, τοποθετήστε τις φέτες τυριού στη σχάρα και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά, φροντίζοντας να γυρίσετε τις φέτες τυριού μόνο μία φορά.

Όταν σχηματιστεί μια ψράια κρούστα στην επιφάνεια του χαλουμιού, μεταφέρετε τις φέτες του τυριού σε ένα πιάτο.
Σερβίρετε με δεντρολίβανο ή αν προτιμάτε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το πιάτο με ένα κουταλάκι
του γλυκού μέλι και μια σαλάτα της επιλογής σας που θα δώσει γλυκύτητα στο πιάτο σας.

Καλή όρεξη!

Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με φύλλο κρούστας μετατρεπόμενο σε χειροποίητο
Επόμενο άρθροΛουλούδι μπισκότο με μαρμελάδα ή νουτέλα