Τυροπιτάκια αφρός στο τηγάνι

Αυτά τα τυροπιτάκια δεν είναι απλά νόστιμα, είναι μαγικά! Η ζύμη τους, αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα, αγκαλιάζει μια πλούσια γέμιση από τυριά που λιώνουν στο στόμα. Η ρακί προσθέτει μια ξεχωριστή πινελιά γεύσης και αρώματος, που κάνει τα τυροπιτάκια αυτά ακαταμάχητα.

Τι μου άρεσε:

  • Η ζύμη είναι απίστευτα αφράτη και φουσκώνει τέλεια στο τηγάνι.
  • Η γέμιση είναι πλούσια και γευστική, με τα τυριά να λιώνουν στο στόμα.
  • Το ρακί δίνει μια ξεχωριστή γεύση και άρωμα που κάνει τα τυροπιτάκια ιδιαίτερα.
  • Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και γρήγορα έτοιμα.
  • Ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή ζαμπόν.
  • Σερβίρετε τα τυροπιτάκια ζεστά με σάλτσα ντομάτας ή τζατζίκι.
  • Μπορείτε να τα ψήσετε και στον φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.

Συνολικά:

Αυτά τα τυροπιτάκια αφρός στο τηγάνι με ρακί είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο πιάτο. Σίγουρα θα ενθουσιάσουν εσάς και τους καλεσμένους σας!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Υλικά

για την ζύμη

1/2 σφηνάκι ρακί,
1/2 νεροποτηρο χλιαρό νερό,
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
1 φακελάκι μπέικιν,
1 τσιμπια αλάτι
αλεύρι γ.ο.χ.

Για την γέμιση
Φέτα 150γρ.
Γκούντα 150γρ.
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο
λίγο πιπέρι.

Εκτέλεση

Με ζυμαρακι που έφτιαξα με ρακί, μισό νεροποτηρο χλιαρό νερό, ελαιόλαδο, μπέικιν, μια τσιμπια αλάτι και αλεύρι γ.ο.χ. όσο χρειάζεται να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη, εμένα μου πήρε περίπου 400 γρ.
Μια απλή γέμιση με φετουλα , και γκούντα , μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο και λίγο πιπέρι.
Μου βγήκαν 22 μετριομικρα τυροπιτάκια κόβοντας σε κύκλους το ζυμάρι με τη βοήθεια ενός φλυτζανιου.
Τα τηγανισα σε ηλιέλαιο και τα άφησα για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περίσσεια του λαδιού.

Καλή σας όρεξη !

H συνταγή είναι της Foteini Theologitou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Tυροπιτάκια με άνηθο…

Tυροπιτάκια με άνηθο

Τα τυροπιτακια είναι ‘η μητέρα όλων των ορεκτικών’ της ελληνικής κουζίνας και κάθε σπίτι έχει κι’ από μια συνταγή. Μία φανταστική βερσιόν είναι βεβαίως και Τυροπιτάκια με άνηθο

Υλικά

1 Γιαούρτι των 200 γρμ 2%λιπαρα,
1 αυγουλακι,
1 κεσεδάκι καλαμποκελαιο 🌽 ή βούτυρο,
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλεύρι γοχ όσο χρειαστεί για να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη.
Ούτε μισό κιλό δεν μου πήρε.
1 μισυ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ.

Για την γέμιση
τυρί φέτα ίσα με 3 δάκτυλα,
1 ασπράδι αυγού,
ενώ το κρόκο τόν κρατάμε για να αλείψουμε τά τυροπιτάκια
1 κουταλιά της σούπας νερό.
Πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση…

Όλα τα υλικά της ζύμης τά χτύπησα στο μουλτι εκτός από το αλεύρι όπου ζυμωνω στο μπωλ. Αφήνω εκεί μέχρι να χτυπήσω στο μουλτι και τά υλικά της γέμισης.
Οπότε χωρίζω την ζύμη σέ 23 μπαλάκια, άρα 23 τυροπιτάκια.. Τά πατάω πρώτα να ανοίξουν με την παλάμη μου, μοιράζω την γέμιση , τά τυλίγω σέ μισοφέγγαρο και στρώνουμε στην λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Βουρτσιζω με το κρόκο και νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αεροθερμο φούρνο για 15-20′ το πολύ . Αφρός και πεντανόστιμα έγιναν,,!!!

Καλή απολαυση σέ όλους εύχομαι!!!🌹❤️

Η Συνταγή είναι της Metaxia Kokkinou

Προηγούμενο άρθροΜμμμμ… Πατατόπιτες με τυρί στο τηγάνι!
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με βάση τη ζύμη βουτύρου.