Θέλετε ένα αφράτο, νόστιμο και πανεύκολο κέικ, χωρίς να χρειαστείτε αυγά; Αυτή η απλή συνταγή για κέικ με σιμιγδάλι και γιαούρτι θα σας ενθουσιάσει! Ετοιμάστε το τώρα και απολαύστε ένα υπέροχο γλυκό με τα πιο απλά υλικά.

Υλικά:

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (200 γρ.)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
200-250 γρ. αλεύρι
80 ml φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι επιπλέον (για το λευκό μείγμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γιαούρτι.
Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
Προσθέστε τη σόδα και το κοσκινισμένο αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
Προσθέστε το φυτικό λάδι και ανακατέψτε.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε. Στο άλλο μέρος προσθέστε τις 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε.
Λαδώστε μια φόρμα ψησίματος ή στρώστε την με λαδόκολλα. Ρίξτε εναλλάξ 2 κουταλιές της σούπας από το ανοιχτόχρωμο και το σκουρόχρωμο μείγμα στη φόρμα.
Με ένα ξυλάκι, δημιουργήστε ένα σχέδιο στην επιφάνεια του κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα μπήξει στο κέντρο να βγει καθαρή.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με την αγαπημένη σας επικάλυψη.