Οι Λουκουμάδες

Συστατικά

αλεύρι – 2 φλιτζάνια (500 g)
μαγιά – 1 1/3 κουταλιού της σούπας (20 g)
αυγά – 2 κρόκοι αυγών
σταφίδες – 1/3 φλιτζάνι (80 g)
λεμόνια – ξύσμα 1 λεμονιού
ζάχαρη – 3 1/3 κουταλιές της σούπας (50 γρ.) + 2 κουταλιές της σούπας
βούτυρο – 1 1/3 κουταλιές της σούπας (20 g) λιωμένο
γάλα – 4/5 φλιτζάνι (200 ml) ζεστό
κονιάκ – 3 1/3 κουταλιού της σούπας (50 ml)
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού (5 g)
λάδι – 2 φλιτζάνια (500 ml) για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη – για πασπάλισμα

Παρασκευή

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέστε τους κρόκους αυγών, σταφίδες, αλάτι, 3 1/3 κουταλάκι σούπας (50 g) ζάχαρη, βούτυρο, ξύσμα λεμονιου και 1 2/3 κσ (25 ml) μπραντυ.
Ξεχωριστά, διαλύστε τη μαγιά σε γάλα 2/5 φλιτζανιού (100 ml) και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Καλύψτε και αφήστε το να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος. Προσθέστε την έτοιμη μαγιά στο μείγμα αλευριού.
Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα τόσο όσο, να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνετε τη ζύμη και την ρίχνετε σε καυτό λάδι.
Τηγανίστε το λουκουμά από όλες τις πλευρές, μέχρι να χρυσήσει. Βγάλτε τους σε χαρτοπετσέτα για να αποστραγγίσετε το πλεόνασμα λαδιού.
Ρίξτε το υπόλοιπο μπράντυ ομοιόμορφα πάνω στους λουκουμάδες και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: tastycraze.com

Προηγούμενο άρθροΦινετσάτη Τούρτα με Κρέμα και Μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΧυλοπιτάκι με κιμά