Διαφήμιση

Αγαπητοί φίλοι, σεβαστές νοικοκυρές και οικοδεσπότες. Δεν υπάρχει κανένας
που δεν του αρέσει η πατάτα ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό πιάτο.
Αλλά λίγοι άνθρωποι αντιστέκονται σε τέτοιες τραγανές πατάτες.

Τραγανές ψητές πατάτες με την φλούδα τους

Συστατικά

2 κιλά πατάτες
Λάδι,
αλάτι,
2 κοφτές κσ ξηρό μπαχαρικό για πατάτες (που σας αρέσει),
πιπέρι,
2-3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ή κορν φλαουρ.
δεντρολίβανο.
ρίγανη

Εκτέλεση

Κόψτε τις πατάτες μαζί με την φλούδα στη μέση και αν είναι μεγάλες και σε τέταρτα.
Βάλτε τις σε μία κατσαρόλα και βράστε για μόλις 10 λεπτά, από την αρχή του βρασμού.
Στραγγίστε το νερό και προσθέστε τα μπαχαρικά
Λάδι, αλάτι, ξηρό μπαχαρικό, πιπέρι, 2-3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ή κορν φλαουρ.


Στη συνέχεια, κλείστε το καπάκι και ταρακουνήστε καλά την κατσαρόλα να επικαλυφθούν όλες οι πατάτες με τα υλικά.
Μετά τακτοποιήστε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την φλούδα προς τα πάνω και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C. προσθέστε λίγο δεντρολίβανο.
Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο για λίγα λεπτά για να πάρετε το άρωμα των πατατών.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των πατατών, οπότε είναι καλύτερο να το
ελέγξετε με τρύπημα με ένα πιρούνι. Εάν είναι μαλακές, τότε συνήθως είναι ψημμένες.
Βγάλτε από το φούρνο γυρίστε τες ανάποδα με την φλούδα προς τα κάτω, σπάστε τες λίγο με το πιρούνι και  ραντίστε τες με ελαιόλαδο και ρίγανη

Είναι τέλειες

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση