Πίτα σπανάκι με φέτα και ανθότυρο

Έφτιαξa μια ακόμη μία πίτα σπανάκι με φέτα και ανθότυρο απόψε. Ήταν τόσο καλή που ήθελα να την μπιραστώ μαζί σας!

Σπανάκι, Φέτα & Ανθότυτρο

Υλικά
2 1/2 σακούλες φρέσκο ​​σπανάκι
1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 μίσχοι κρεμμυδιών, σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Μικρό κομμάτο από φρέσκο ​​Ricotta ή ανθότυρο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά, χτυπημένα
300 γρ φέτας
4 κσ φρέσκο ​​άνηθο, σε κύβους
Αλάτι πιπέρι
1/2 Συσκευασία φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κίτρινο κρεμμύδι και μόλις λίγο ροδίσει προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε άλλα 3 λεπτά και αφαιρέστε
από τη φωτιά και κρυώστε. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, σοτάρετε μια σακούλα σπανάκι.

Ενώ αυτό συμβαίνει, κόψτε τα στελέχη από το υπόλοιπο σπανάκι και τεμαχίστε με το μαχαίρι και προσθέστε το σε ένα μπολ ανάμειξης ωμό. (Ήθελα διαφορετικές υφές του σπανακιού.)
Έπειτα έβαλα αυτό και όλα τα άλλα στη λίστα συστατικών (εκτός από τη ζύμη) σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα όλα καλά.
Άνοιξε το φύλλο και βαλε ένα φύλλο κάτω με λάδι. Βαλε ένα δεύτερο φύλλο πάνω από αυτό και λάδι.

Έβαλα ένα τρίτο φύλλο και στη συνέχεια γέμισα ολόκληρη την πλευρά του μεγάλου άκρου του φύλλου με γέμιση και έπειτα το κυλούσα και το έβαλα σε ένα λαδωμένο ταψί. Συνέχισε μέχρι να γίνει ένα σαλιγκάρι σε όλο το ταψί.
Στη συνέχεια, λαδώστε ολόκληρη την κορυφή της πίτας με λάδι & άνηθο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Καλή Απόλαυση!!