Υλικά

3 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
100 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 μέτρια πατάτα τριμμένη
1 μέτριο καρότο τριμμένο
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
150 γρ. χοντροτριμμένο Gouda
150 γρ. χοντροτριμμένη μοτσαρέλλα
1 αυγό
4 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σ ένα ταψί.Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μπαστουνάκια και μετά σε κυβάκια.
Τις αλατίζουμε λίγο και τις ανακατεύουμε με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο.
Τις στρώνουμε στο ταψί απλωτά και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, να μαλακώσουν λίγο.
Τις βγάζουμε απ τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τρίβουμε στον τρίφτη την πατάτα, την ντομάτα,το καρότο και το κρεμμύδι.Τα βάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ,προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αυγό, 150gr από τα τυριά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.Τέλος ρίχνουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μη λιώσουν οι μελιτζάνες.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος η ταψί με διάμετρο 22-24cm πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο (αντιστάσεις) για 35-40 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε.

μελιτζανοπίτα χωρίς φύλλο
μελιτζανοπίτα χωρίς φύλλο

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΜαλακά μπισκοτάκια με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΡαβανί με Ινδοκάρυδο Μια κλασική συνταγή, βήμα-βήμα!