Παπαρδέλες με Μπρόκολο και Μπεικον
Συστατικά:
500 γρ ζυμαρικά
500 γραμμάρια μπουκετάκια μπρόκολου
200 γρ μπέικον
1 σκελίδα σκόρδο
Λευκό κρασί.
Τριμμένο τυρί για γεύση.
Ελαιόλαδο για γεύση.
Αλατοπίπερο
Εκτελέση:
Κόβουμε τα μπουκέτα μπρόκολου και τα πλένουμε.
Τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό το οποίο θα χρησιμοποιήσετε αργότερα για να βράσετε τα ζυμαρικά.
Όταν σχεδόν βρασουν, τα βγάζουμε από το νερό με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ροδίζουμε το μπέικον αφού το κόψουμε σε λωρίδες, ανακατεύουμε με λίγο κρασί
και πάντα με τη βοήθεια μιας τρυπητης κουτάλας το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ακόμη λάδι και ροδίζουμε ολόκληρο το σκόρδο, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο.
Προσθέστε λίγο νερό μαγειρέματος και μαγειρέψτε μέχρι να αποκτήσετε μια απαλή υφή, λιώστε λίγο μπρόκολο με ένα πιρούνι, χοντροκομμένα για να γίνει η σάλτσα πιο κρεμώδης.
Προσθέστε το μπέικον, το πιπέρι και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά στο νερό από το μπρόκολο και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το μπρόκολο και το μπέικον.
Εάν τα ζυμαρικά είναι πολύ στεγνά, προσθέστε περισσότερο νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε με ένα γενναιόδωρο πασπάλισμα τριμμένου τυριού.
Καλή Απόλαυση