Παραδοσιακή ελληνική Ρεβιθάδα

Advertisement

Η Συνταγή είναι από το mygreekdish

Συστατικά

500g ξερά ρεβίθια
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη (προαιρετικά)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμό 1-2 λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
απόθεμα λαχανικών (προαιρετικό)

Οδηγίες

Για να προετοιμάσετε αυτήν την ρεβιθάδα, ξεκινήστε πλένοντας τα ρεβίθια και αφήστε τα να
μουλιάσουν σε άφθονο κρύο νερό όλη τη νύχτα (ιδανικά για 18 ώρες).
Όταν είστε έτοιμοι , στραγγίξτε τα ρεβίθια και πετάξτε το νερό. Τοποθετήστε τα ρεβίθια σε
ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε πολύ καλά με άφθονο νερό (4-5 φορές). Βάλτε τα χέρια σας στο σουρωτήρι και τρίψτε τα καλά.
Τοποθετήστε το ρεβιθιά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό για να τα καλύψετε
(περίπου 4 εκατοστά πάνω από τα ρεβίθια).
Ανεβάζουμε τη φωτιά και βράζουμε. Συνεχίστε να αφαιρείτε τον αφρό από την κορυφή με ένα ξύλινο κουτάλι για περίπου 15 λεπτά.

Advertisement

Στραγγίστε τα ρεβίθια και στη συνέχεια τα βάζετε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε αρκετό ζεστό νερό για να τα καλύψετε ξανά. Βράζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο  κρεμμύδι, τη ρίγανη και τα φύλλα δάφνης.
Χαμηλώστε τη φωτιά σιγοβράστε και τοποθετήστε το καπάκι. Αφήστε το ρεβύθια να μαγειρευτούν για 1-2 ώρες, ανάλογα με τα ρεβίθια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν είναι απαραίτητο για να μην στεγνώσει.
Εάν προτιμάτε η σούπα σας να είναι παχύτερη, στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος προσθέστε σε ένα μπολ το αλεύρι και το χυμό λεμονιού και ρίξτε σταδιακά 1-2 κουτάλες της σούπας και χτυπήστε ελαφρά. Προσθέστε το μείγμα αργά στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και αλατοπιπερώστε.
Ανακατέψτε απαλά για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σούπα.
Σερβίρετε αυτή την ρεβιθάδα, ενώ είναι ακόμη ζεστή με πολλές ελιές Καλαμάτας και ψωμί.
Απολαύστε!

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement