Η παστιτσάδα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κερκυραϊκής κουζίνας, μας ταξιδεύει σε γεύσεις αυθεντικές και γεμάτες ιστορία.
Με μια πλούσια σάλτσα από κόκκινο κρασί, μπαχαρικά και ντομάτα, συνδυασμένη με τρυφερό μοσχαράκι, η παστιτσάδα είναι ένα γεύμα που εντυπωσιάζει κάθε φορά.

Υλικά:

Μοσχαράκι χτένι, κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο
Πελτές ντομάτας
Δάφνη
Ζάχαρη
Πιπέρι μαύρο
Κανέλα
Μπαχάρι
Γαρίφαλο
Μοσχοκάρυδο
Πάπρικα
Μπούκοβο
Κόκκινο κρασί
Νερό
Μακαρόνια (προτίμησε χοντρά μακαρόνια όπως το παστήτσιο)
Τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα έβαλα μια κ.σ βούτυρο και λίγο λάδι..θωράκισα πολύ καλά το κρέας.
Μετα το έβγαλα σε πιατέλα έριξα στην κατσαρόλα δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκ.σκορδο αφησα να γυαλίσουν ξύνοντας την κατσαρόλα.
Πρόσθεσα 2 κ.σ.γεμάτες πελντε μια δάφνη λίγη ζάχαρη πιπέρι μαύρο 1/2 κ.γ.κανέλα, 1/2 κ.γ.μπαχαρι. 1/2 κ.γ.γαρίφαλο,
1/2 κ.γ.μοσχοκάρυδο, 1/2 κ.γ.παπρικα.πρόσθεσα και λίγο μπούκοβο για πιο πικάντικο
Αφησα να αρωματίστουν πρόσθεσα το κρέας ανακάτεψα καλά ξύνοντας την κατσαρόλα…το άρωμα που έβγαινε ήταν τελειοοο…
Αφησα να πάρει το άρωμα των μπαχαρικών το κρέας μετά έσβησα με λίγο κρασί.
Μόλις εξατμίστηκε το αλκοόλ έβαλα νεράκι ζεστό,αφησα περίπου μιάμιση ώρα σε μέτρια φωτιά.
Στο τέλος πρόσθεσα αλάτι έβρασα τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες Σουρωσα και έβαλα μια κ.σ βούτυρο.
Σερβιρα σε πιατέλα αφού είχα βάλει πρώτα μπόλικο τυρί μετά έβαλα το φαγητό και τυράκι οποίος ήθελε

Καλή απόλαυση με αγάπη

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη