Παστουρμαδόπιτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
12-14 φέτες παστουρμάς
400 gr γραβιέρα τριμμένη
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
πάπρικα καπνιστή
ελαιόλαδο
Σουσάμι

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα πασπαλίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια στρώνουμε τις φέτες του παστουρμά και πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί καλύπτοντας τον παστουρμα.
Έπειτα στρώνουμε τις φέτες απο την ντομάτα αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα σπόρια, και απο πάνω στρώνουμε με το υπόλοιπο τυρί και πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω στη γέμιση πασπαλίζοντάς τα εναλλάξ με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη ένα τελευταίο φύλλο.
Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων ενα-ενα προς τα μέσα και απο πάνω στρώνουμε το τελευταίο φύλλο γυρίζοντας τις άκρες του με τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάσει την πίτα.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό, σουσάμι και πάπρικα καπνιστή και χαράσουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για 50 λεπτά με 1 ώρα τοποθετόντας σε ψηλή θέση στο φούρνο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαγικό Κέικ με κρέμα και σιρόπι μελιού
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα Στριφτή