Αυτές οι ψητές πατάτες με σκόρδο, λεμόνι, μέλι και ρίγανη είναι ένα απλό αλλά υπέροχο πιάτο, που συνδυάζει την αλμυρή γεύση της πατάτας με την γλυκόξινη γεύση του λεμονιού και του μελιού, και το άρωμα της ρίγανης.
Συστατικά
1 κιλό πατάτες baby
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 σκελίδες σκόρδου
Χυμό από 1/2 λεμόνι
60 γρ ελαιόλαδο
30 γρ μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες για 12-14 λεπτά (τις ελέγχουμε να μην είναι υπερβολικά μαλακές για να μην διαλυθούν).
Τις βάζουμε σε κρύο νερό.
Τις κόβουμε μία μία στην μέση και τις βουτάμε μέσα στο αλεύρι.
Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πατάτες.
Τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-4 λεπτά.
Προσθέτουμε πιπέρι και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τον χυμό από 1/2 λεμόνι μαζί με το μέλι.
Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σερβίρουμε στο πιάτο με ξερή και φρέσκια ρίγανη.