Πατάτες στην κατσαρόλα με κεφτέδες

Υλικά

Έφτιαξα και τηγάνισα τους κεφτέδες (Δείτε εδώ).

πατάτες – 3 τεμ. Μεσαίες
καρότα – 1 τεμ.
κρεμμύδι – 1 κεφάλι ψιλοκομένο
χυμός ντομάτας – 200 ml
σκόρδο – 3 σκελίδες ψιλοκομένο
αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας.
κόκκινη πιπερι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
μαϊντανός – 5 κλαρακια
λάδι – 100 ml

Εκτέλεση

Σχηματίστε κεφτεδάκια, ρίξτε τα σε αλεύρι και τηγανίστε σε λάδι μέχρι να είναι ημιτελή.
Για τη σάλτσα, στο ίδιο τηγάνι που έχει το λάδι από τους κεφτέδες ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Βάζουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους κομμένα. Ανακατέψτε, προσθέστε αλεύρι, κόκκινο πιπερι και χυμό ντομάτας και αφήστε να βράσουν λίγο.
Βάλτε τα κεφτεδάκια σε μία κατσαρόλα και ρίξτε από πάνω τη σάλτσα – 1 κουταλάκι της σούπας ζεστό νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερο νερό.

Όταν σερβίρετε, πασπαλίζετε με μαϊντανό.