Πατατοσολάτα

Υλικά:

6 μεγάλες πατάτες μαγειρεμένες, κομμένες σε τέταρτα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
Μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
Μισό φλιτζάνι τραγανό μπέικον, σε κύβους (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους.
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Λίγο αρακά
1/2 κσ πάπρικα
Μισό κόκκινο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 φύλλο σπανάκι, ψιλοκομμένο
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά και προσθέτουμε σκόνη κάρυ
και αλάτι, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέστε στο τηγάνι τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα ολικής αλέσεως, το μέλι μέχρι να μαλακώσουν.
Τοποθετήστε τις πατάτες, παπρικα , το κόκκινο κρεμμύδι σπανάκι, το μπέικον,
το μαϊντανό και τα μπιζέλια σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε μέσα την σάλτσα μέχρι να καλύψει καλά τις πατάτες.

Καλη Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Cooking with Metjie

Προηγούμενο άρθροΣάλτσα για ψητά…δίνει χαρακτήρα σε οποιοδήποτε πιάτο
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου με φέτα και κίτρινο τυρί