Πατατοκεφτέδες

Advertisement

Υλικά

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν έχω φτιάξει κεφτεδάκια πατάτας. Μόνο από κολοκυθάκια. Και πίστευω ότι έκανα πολύ ωραίους γιατί διάλεξα αυτή την συνταγή που είναι η καλύτερη για μενα

Υλικά

περίπου 1 κιλό πατάτες (βραστές)
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ρίγανη (ξηρή και φρέσκια)
1/2 κγ κύμινο
τυρί (τριμμένο)
2 αυγά
μαιντανός ή άνηθος
ψιλοκομμένα κρεμμύδια
αλεύρι
λάδι τηγανίσματος.

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε, πουρέ ή τρίψτε τις βραστές πατάτες. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα στις πατάτες τα αυγά, μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά.
Με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε μικρές μπάλες, τις οποίες καλύπτουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Τους βγάζουμε έξω, τα ριxνουμε σε αλεύρι και τα ισιώνουμε ελαφρά.
Τηγανίζουμε σε μεσαίο λάδι σε μέτρια φωτιά.
Για την σάλτσα
Γιαούρτι, λίγη μαγιονέζα, άνηθο και σκόρδο και χτυπάμε στο μπλεντερ

Καλή Επιτυχία

Advertisement