Υλικά

5 μεγάλες πατάτες
1 λεμόνι
2 κσ μέλι – κατά προτίμηση θυμαρίσιο
1 & 1/2 κσ μουστάρδα – μεσαία
άνηθος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ποτ.Κρασιού ελαιόλαδο
Παπρικα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, τόσο όσο να μαλακώσουν αλλά όχι και να διαλύονται. Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 & 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και τον χυμό από το λεμόνι.
Ανακατεύουμε τα υλικά ώσπου να δέσουν απολύτως μεταξύ τους και να σχηματίσουν μια κάπως βελουτέ σος.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το κρεμμυδακι και προσθέτουμε στη σως όσο θέλουμε.

Εγώ, που αγαπώ τον άνηθο, του δίνω και καταλαβαίνει. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι, προσωπικά νομίζω πως δεν χρειάζεται αλλά γούστα είναι αυτά.

Δείτε επίσης Πατατοσαλάτα ….Δεν θα ξανακάνεις ποτέ την κλασική πατατοσαλάτα με μαγιονέζα

Μόλις οι πατάτες μας είναι έτοιμες τις περνάμε από την κατσαρόλα στο σουρωτήρι όπου και τις αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξελαμπικάρουν από το καυτό νερό και να ξεφορτωθούν από πάνω τους την πολλή ζέστη. Μετά τις ρίχνουμε στο μπολ με τη σος και τις ανακατεύουμε
τρυφερά και τις σερβιρουμε σε παιτο πασπαλιζοντας μουσταρδα απο πάνω και πάπρικα

Εξτραδάκι: Αν σας αρέσει η κάπαρη, και δεν σας ενοχλεί η κόντρα της με το μέλι, προσθέστε άφοβα.

Γεμάτη όρεξη και υγεία!