✅Συστατικά:
1 Αβγό
1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη
50 γρ,Φυτικό λάδι
15 γραμμαρια Ξηρή μαγιά
400 γραμμαρια Νερό
700 γραμμαρια Αλεύρι
✅Γέμιση
500 γραμμαρια Πατάτες βραστές
1 Κρεμμύδι
½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
✅Μαγείρεμα:
Σε ένα μπολ σπάστε ένα αυγό, ανακατέψτε το με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ρίχνετε το νερό, το φυτικό λάδι στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε ξανά.
Κοσκινίστε το αλεύρι μέσα στο μείγμα των αυγών και ζυμώστε σε μια ελαστική, μη κολλώδη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη κάτω από μεμβράνη για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, κόβετε τα κρεμμύδια σε μισές ροδέλες και τα τηγανίζετε σε φυτικό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καθαρίστε τις βρασμένες πατάτες και πολτοποιήστε τις, αλατίστε τις.
Προσθέστε το κρεμμύδι στον πουρέ πατάτας, ανακατέψτε τα υλικά.
Σχηματίστε 14 μπαλακια ζύμης, ανοίξτε κάθε μπαλάκι με τα χέρια σας σε ένα χοντρό πλατύ πιτάκι.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο καθε πιτάκι και σφραγίστε την ζύμη.
Ζεσταίνετε 70 ml φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις πίτες από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.