Τσακιστές Πατάτες με σάλτσα και τυρί

Ολοι λατρεύουν τις ψητές πατάτες στο φούρνο, οπότε μοιράζομαι τη συνταγή μου, οι πατάτες είναι πολύ νόστιμες, μουλιασμένες σε σάλτσα και όχι στεγνές, με μια λέξη,
νοστιμιά!!!

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες (προσέχουμε να μην παραψηθούν)
Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, πιέζουμε από πάνω με ένα εργαλείο πουρε πατάτας
Ρίχνουμε καλά τη σάλτσα να τρέξει η σάλτσα μέσα στις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Όταν η πατάτα ροδίσει και γεμίσει όλο το σπίτι με άρωμα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, ψήνουμε για άλλα 3-5 λεπτά για να λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με αρωματικά ψιλοκομμένα.

✅Σάλτσα/dressing δύο επιλογές, για να διαλέξετε:
1/ Λιωνουμε το σκόρδο, αλατίζουμε – αλευρώνουμε, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, περιχύνουμε τις πατάτες, ψήνουμε και όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με αρωματικά χόρτα.
2/ Σκόρδο λιωμένο , ελαιόλαδο, αρωματικά ψιλοκομμένα, περιχύνουμε με τη σάλτσα τις πατάτες και ψήνουμε

Καλη Απόλαυση!!!❤️🌷

Πηγή: Татьяна Петришина

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτες γεμιστές στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΚέικ Πορτοκάλι-καρότο