Τα παϊδάκια, ένα κλασικό κρέας που αγαπάμε όλοι, αποκτούν μια μοναδική γεύση όταν μαγειρεύονται με τα κατάλληλα μπαχαρικά. Συνδυάζοντας την απλή και γρήγορη προετοιμασία με την πλούσια γεύση των μπαχαρικών, αυτή η συνταγή θα σας κατακτήσει! Ας δούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα παϊδάκια με αλάτι, πιπέρι και κύμινο.

Υλικά:

Παϊδάκια αρνίσια ή χοιρινά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Κύμινο
Ελαιόλαδο
Σακούλα ψησίματος

Εκτέλεση:

Προετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Μαρινάρισμα: Σε μια σακούλα ψησίματος, τοποθετήστε τα παϊδάκια. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και κλείστε καλά τη σακούλα. Ανακινήστε απαλά για να καλυφθούν όλα τα παϊδάκια με τα μπαχαρικά.
Ψήσιμο: Τοποθετήστε τη σακούλα με τα παϊδάκια σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 45-60 λεπτά, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των παϊδάκιων και τις προτιμήσεις σας.

Αφαιρέστε τη σακούλα από το φούρνο και ανοίξτε την προσεκτικά. Τοποθετήστε τα παϊδάκια σε ένα ταψί χωρίς τη σακούλα και ψήστε για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Συμβουλές:

Μπαχαρικά: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά όπως πάπρικα καπνιστή, σκόρδο σε σκόνη ή ρίγανη για μια πιο πλούσια γεύση.

Marta S. Boyagjian