Υλικά:
Παντεσπάνι
5 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν
2 κ.σ. νερό
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Κρέμα λεμονιού
3 αυγά
5 κ.σ. κορν φλάουερ
2 κούπες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κ.σ. βούτυρο
400 γρ. κρέμα γάλακτος
Γλάσο λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. Και 2 κ.γ. κορν φλάουερ
4 κ.σ. χυμό λεμόνι
Λίγο κίτρινο χρώμα
ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Έχουμε κοσκινίσει τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Το αδειάζουμε σε στρογγυλή σε αποσπώμενη φόρμα 28 εκ. με λαδόκολλα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω και ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δύο δίσκους.
Σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 3 λεπτά.
Κρέμα λεμονιού:
Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη,τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μιας μέσα στη κατσαρόλα με το κορν φλάουρ
ανακατεύοντας ζωηρά.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας επάνω στην επιφάνειά της πλαστική μεμβράνη.
Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη σε σαντιγί και ενσωματώνουμε απαλά
τις δύο κρέμες.
Γλάσο λεμονιού:
Διαλύω το κορν φλάουερ στο νερό και το ρίχνω μέσα σε μια κατσαρολίτσα με την ζάχαρη και το λεμόνι.
Το ζεστάνω καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφήνω να κρυώσει και βάζω λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
H συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης