Πεπερονάτα
Είναι ένα υπέροχο, πολύχρωμο και νόστιμο πιάτο για πιπεριές που έχετε ή σας έχουν μείνει.
Όταν λαχταρώ πίτσα, μου αρέσει να την βάζω σε ψωμί του τόστ ως βάση, απο πάνω γαρνιτούρα τυρί τριμμένο κίτρινο και στη συνέχεια στο φούρνο, τόσο όσο για να λιώσει το τυρί! Ένα υπέροχο γεύμα σε χρόνο μηδέν!
Υλικά
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδου σε λεπτές φέτες
3-4 καυτερές πιπερίτσες της επιλογής σας κομμένες σε φέτες
1/2 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες ή 3 φρέσκα ψιλοκομμένα και ξεφλουδισμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
1-2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι κόκκινου κρασιού
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέστε το σκόρδο, τα πιπεριά, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλατίζουμε και
μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρις ότου εξατμιστεί το υγρό προσθέστε το ξύδι στα γούστα σας πασπαλίστε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Είναι πολυ νόστιμο πιάτο
ΠΗΓΗ: Niki Gkiatas