ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/3  φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο για τη ζύμη

Για την επικάλυψη:

  • 80 γρ.τυρί cheddar, κομμένο σε φέτες
  • 120 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και λεπτώς κομμένη σε φέτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη στη μέση και λεπτώς κομμένη σε φέτες
  • 2 αυγά (ένα αυγό για κάθε πεϊνιρλί ) για να σπάσουν πάνω από το πεϊνιρλί
  • κόκκινο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
  • Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Διαλύστε και αναμίξτε τη ζύμη στο νερό. 
  • Αφήστε το μίγμα ζύμης να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  • Ρίξτε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια τρύπα στη μέση και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το μίγμα ζύμης. 
  • Ανακατέψτε επίσης το ζεστό γάλα στο μίγμα αλευριού. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τραβήξτε το αλεύρι από τις πλευρές και ανακατέψτε το μίγμα σε μια ζύμη. 
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε για 3-5 λεπτά, μέχρι να φτάσετε σε μια απαλή ζύμη. 
  • Η ζύμη μπορεί να κολλήσει καθώς ζυμώνετε, οπότε ρίχνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι, εάν χρειαστεί, για να βοηθήσετε να το διαμορφώσετε σε μια μαλακή ζύμη.
  • Λαδώστε ένα μεγάλο μπολ με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετήστε τη και σκεπάστε τη με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  • Μόλις η ζύμη αυξηθεί και γίνει διπλάσια, τοποθετήστε τη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνετε τη ζύμη για ένα λεπτό και στη συνέχεια διαιρείτε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. 
  • Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε τις μπάλες ζύμης σε 2 οβάλ σχήματα.
  • Στη λαμαρίνα κουζίνας βάλτε χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε τα 2 οβάλ  ζύμης στο δίσκο.
  • Aπλώστε το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, το τυρί τσένταρ, πιπεριές σε φέτες και ντομάτες ομοιόμορφα πάνω από τα 2 επίπεδα ψωμιά, αφήνοντας τα 2 εκατοστά στα άκρα xωρίς γέμιση (βρήκα ότι είναι ευκολότερο να εξαπλωθεί η γέμιση ενώ η οβάλ ζύμη βρίσκεται στη λαμαρίνα). 
  • Διπλώστε στις πλευρές στις άκρες για να διατηρήσετε τη γέμιση ανέπαφη. Πιέστε την οβάλ ζύμη σε κάθε άκρο σχηματίζοντας μια βαρκούλα (όπως στη φωτογραφία).
  • Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Περάστε τις άκρες της ζύμης με αυτό το μίγμα. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, έως ότου ψηθεί η ζύμη.
  • Πάρτε τη λαμαρίνα από το φούρνο και σπάστε προσεκτικά ένα αυγό στη μέση του κάθε πεϊνιρλί. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 4-5 λεπτά. φροντίστε να μην ψηθεί πολύ το αυγό. Θα πρέπει ο κρόκος να είναι ρευστός.
  • Πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστό.