ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 300 γρ. απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1/3 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο για τη ζύμη
Για την επικάλυψη:
- 80 γρ.τυρί cheddar, κομμένο σε φέτες
- 120 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και λεπτώς κομμένη σε φέτες
- 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη στη μέση και λεπτώς κομμένη σε φέτες
- 2 αυγά (ένα αυγό για κάθε πεϊνιρλί ) για να σπάσουν πάνω από το πεϊνιρλί
- κόκκινο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
- Ανακατέψτε την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Διαλύστε και αναμίξτε τη ζύμη στο νερό.
- Αφήστε το μίγμα ζύμης να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Ρίξτε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια τρύπα στη μέση και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το μίγμα ζύμης.
- Ανακατέψτε επίσης το ζεστό γάλα στο μίγμα αλευριού. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τραβήξτε το αλεύρι από τις πλευρές και ανακατέψτε το μίγμα σε μια ζύμη.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε για 3-5 λεπτά, μέχρι να φτάσετε σε μια απαλή ζύμη.
- Η ζύμη μπορεί να κολλήσει καθώς ζυμώνετε, οπότε ρίχνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι, εάν χρειαστεί, για να βοηθήσετε να το διαμορφώσετε σε μια μαλακή ζύμη.
- Λαδώστε ένα μεγάλο μπολ με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετήστε τη και σκεπάστε τη με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Μόλις η ζύμη αυξηθεί και γίνει διπλάσια, τοποθετήστε τη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνετε τη ζύμη για ένα λεπτό και στη συνέχεια διαιρείτε τη ζύμη σε δύο κομμάτια.
- Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε τις μπάλες ζύμης σε 2 οβάλ σχήματα.
- Στη λαμαρίνα κουζίνας βάλτε χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε τα 2 οβάλ ζύμης στο δίσκο.
- Aπλώστε το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, το τυρί τσένταρ, πιπεριές σε φέτες και ντομάτες ομοιόμορφα πάνω από τα 2 επίπεδα ψωμιά, αφήνοντας τα 2 εκατοστά στα άκρα xωρίς γέμιση (βρήκα ότι είναι ευκολότερο να εξαπλωθεί η γέμιση ενώ η οβάλ ζύμη βρίσκεται στη λαμαρίνα).
- Διπλώστε στις πλευρές στις άκρες για να διατηρήσετε τη γέμιση ανέπαφη. Πιέστε την οβάλ ζύμη σε κάθε άκρο σχηματίζοντας μια βαρκούλα (όπως στη φωτογραφία).
- Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Περάστε τις άκρες της ζύμης με αυτό το μίγμα. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, έως ότου ψηθεί η ζύμη.
- Πάρτε τη λαμαρίνα από το φούρνο και σπάστε προσεκτικά ένα αυγό στη μέση του κάθε πεϊνιρλί. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 4-5 λεπτά. φροντίστε να μην ψηθεί πολύ το αυγό. Θα πρέπει ο κρόκος να είναι ρευστός.
- Πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστό.