Πιτάκια γεμισμένα με μυζήθρα και σουλτανίνα 

Όποια πιτάκια κι αν προτιμάτε υπάρχουν ένα σωρό υλικά που μπαίνουν μέσα ή από πάνω και δημιουργούν ένα απίθανο γευστικό αποτέλεσμα. Αυτά όμως τα γεμισμένα Πιτάκια με μυζήθρα και σουλτανίνα δε θα τα ξεχάσετε ποτέ

Υλικά

Για τη ζύμη χρειάζεστε
400 γρ. αλεύρι 00
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά μπύρας
Αρωματικό λεμόνι ή τριμμένη φλούδα λεμονιού

Για τη γέμιση
250 γρ. μυζήθρα γλυκιά
150 γρ. σουλτανίνες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Αρωματικό λεμόνι
1 κρόκο αυγού
Ζάχαρη για γλάσο

Εκτέλεση

Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτω τη ζάχαρη και το ολόκληρο αυγό, ανακατεύω καλά, προσθέτω το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο, ζυμώνω για λίγα λεπτά για να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη και την αφήνω να φουσκώσει για 2 ώρες.

Ανακατεύω τις σουλτανίνες, το τυρί , τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Ανοίγω ένα ορθογώνιο φύλλο ζύμης, κόβω ορθογώνια περίπου 10 εκατοστών, βάζω 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τα σφραγίζω αλλείφοντας με τον κρόκο αυγού, ψήνω στους 180° για περίπου 20 λεπτά, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνω ❤️

ΠΗΓΗ: Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λυχναράκια το αγαπημένο γλύκισμα …. της Κρήτης!!

Λυχναράκια καλιτσούνια

Για τη ζύμη

500 γρ. μαλακό αλεύρι
10 γρ. baking powder (μισό φακελάκι)
¼ κουταλιά γλυκού σόδα
½ φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι γάλα
½ φλυτζάνι λάδι
2 αυγά
Για τη γέμιση
900 γρ. ανθότυρος φρέσκος κρητικός (γλυκιά Μυζήθρα)
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 αυγό και 1 ασπράδι (κρατείστε τον κρόκο για το άλειμμα)
1 κοφτή κουταλιά βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κανέλα
1 βανίλια
ξύσμα 1 μεγάλου φρέσκου λεμονιού
τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα για άλειμμα της γέμισης

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε αλεύρι, baking, σόδα και τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ. Με τον γάντζο ζυμώνουμε, προσθέτοντας τα υγρά υλικά: γάλα, λάδι, αυγά. Γίνεται εύκολα μια μέτρια μαλακιά ζύμη, την οποία αφήνουμε σκεπασμένη μία ώρα περίπου για να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια.
Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη περίπου 1½ εκατοστά πάχος και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι (ανάποδα).
Απλώνουμε πάνω τα μπαλάκια της γέμισης και για να δώσουμε το γνωστό σε όλους μας σχήμα (λυχναράκια) τσιμπούμε γύρω γύρω τη ζύμη με τον δείκτη και τον αντίχειρα.
Τελειώνοντας χτυπάμε όσα αυγά χρειάζεται για να αλείψουμε τα λυχναράκια. Έπειτα τα πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ψήνουμε σε φούρνο με θέρμανση αέρος στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: timeout.gr

Προηγούμενο άρθροMικρά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο…το απόλυτο σνακ
Επόμενο άρθροΣπιτικά κοτοπιτάκια