Φέτες κολοκυθιού με τυρί

Αυτή η συνταγή για τηγανιτές φέτες κολοκυθιού με τυρί και σως γιαουρτιού είναι σίγουρα άξια δοκιμής! Τα κολοκυθάκια ψήνονται μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό τους λιώνει το τυρί δημιουργώντας μια ζεστή και γευστική γέμιση. Η σάλτσα γιαουρτιού προσθέτει μια δροσερή και δροσιστική πινελιά, ενώ τα μυρωδικά δίνουν μια ωραία φρεσκάδα.

Είναι ένα πιάτο που είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα, ένα νόστιμο συνοδευτικό ή ακόμα και για ένα ορεκτικό. Είναι εύκολο να φτιαχτεί και σίγουρα θα αρέσει σε όλους!

Υλικά:

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 150 γρ τυρί (φέτα, γραβιέρα, τσένταρ, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 300 γρ αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Για τη σως γιαουρτιού:

  • 3-4 κ.σ. γιαούρτι
  • Αλάτι για γεύση
  • Άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους περίπου 4 – 5 χιλιοστά.
  2. Τρίβουμε το τυρί.
  3. Σε κάθε φέτα κολοκυθάκι, βάζουμε λίγο τυρί και σκεπάζουμε με μια δεύτερη φέτα κολοκυθάκι. Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν.

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λάδι στους 180°C.
  4. Βουτάμε τις γεμιστές φέτες κολοκυθιού πρώτα στο αυγό, μετά στο αλεύρι και τις τηγανίζουμε στο ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  5. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  6. Ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού ανακατεύοντας το γιαούρτι, το αλάτι, το σκόρδο και τον άνηθο.
  7. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο. Μπορούμε να στρώσουμε φύλλα μαρουλιού στο πιάτο για βάση.
  8. Ρίχνουμε τη σάλτσα γάλακτος στο κέντρο του πιάτου και γύρω γύρω τοποθετούμε τις τηγανητές φέτες κολοκυθιού.
  9. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​άνηθο και απολαμβάνουμε!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή ντομάτα.
  • Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τις φέτες κολοκυθιού στο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τις φέτες κολοκυθιού και με άλλες σάλτσες, όπως σάλτσα ντομάτας

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παναρισμένα μπαστούνια κολοκυθιού

Παναρισμένα μπαστούνια κολοκυθιού

Απαραίτητα προϊόντα:

4 τεμ. Κολοκύθι
3 τεμ. Αυγά
1 κουπα Αλεύρι
1 1/2 πακέτο τριμμένη φρυγανιά
50 ml. Λάδι
1 κουτ Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και σκόρδο, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε
καλά.
Σε ξεχωριστά μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά και τα τρία χτυπημένα αυγά.
Ξεκινήστε να τα πανάρετε κυλώντας τα πρώτα στο αλεύρι, μετά βουτώντας τα στα αυγά και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τα λαδώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Γίνονται τρομερά τραγανά και φρέσκα Μπορείτε να γαρνίρετε με τζατζίκι και κρύα μπύρα
Υπάρχει συνταγή για τζατζίκι.

καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΑυγά Θρακικά
Επόμενο άρθροΚριτσανιστά Νηστίσιμα Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Σταφίδες