Δείτε Επίσης: Τούρτα Μπισκότου σε σοκολάτα | Η Τούρτα της γιαγιάς (μπισκότο με κρέμα)

Χωρίς φούρνο! Πολλή πλούσια κρέμα σοκολάτας!

Συστατικά:

Κρέμα γάλακτος 35% – 500 γρ.
Μαύρη σοκολάτα – 200 γρ.
Κακάο – 1 κουταλιά της σούπας η περισσότερο
Μπισκότα πτι μπερ – 300 γρ.
Στιγμιαίο καφέ 50γρ

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία 80-90 ° C, προσθέτουμε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν πλήρως.
2. Καλύψτε την κρέμα σε επαφή με μεμβράνη τροφίμων, για να μην στεγνώσει στην επιφάνεια, αφήστε την να κρυώσει και μετά βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
3. Μεταφέρετε την κρύα, παχιά κρέμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μίξερ, πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά και μετά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Αλλά προσέξτε να μην κτυπήσετε υπερβολικά την κρέμα!
4. Στρώστε με μεμβράνη τη φόρμα (24 * 9 cm) , αφού το λιπάνετε με λίγο βούτυρο.
5. Στρώστε την κρέμα (3 κουταλιές )στην βάση της φόρμας και μετά περάστε τα μπισκότα στον καφέ και σχηματίστε το επόμενο στρώμα πάνω από την κρέμα.
6. Συνεχίστε εναλλακτικά στρώματα μπισκότων και κρέμας. Συνολικά, θα λάβετε 4 στρώσεις από το καθένα, το τελευταίο είναι μπισκότα.

Συμβουλή. Κρατήστε λίγη κρέμα για τις πλευρές του κέικ.
7. Καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο και ψύξτε για 8 ώρες.


8. Στη συνέχεια γυρίστε το πάνω στην πλάκα, αφαιρέστε την μεμβράνη

και καλύψτε τις πλευρές με την υπόλοιπη κρέμα.
9. Πασπαλίστε το κέικ με κακάο.

Δείτε Επίσης: Τούρτα Μπισκότου σε σοκολάτα | Η Τούρτα της γιαγιάς (μπισκότο με κρέμα)

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠανέμορφο κέικ χωρίς ψήσιμο…σε 15 λεπτά! 
Επόμενο άρθροΣυνταγή Cheesecake με Φυστικοβούτυρο