Υλικά:
6 μεσαίου μεγέθους μπανάνες
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 ½ φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
12 στρογγυλά μπισκότα ή σαβαγιαρ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε με ¼ φλιτζανιού ζάχαρη και την κανέλα.
Κόβουμε τις μπανάνες στη μέση κατά μήκος, τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το αλάτι και ½ φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς
με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει η κρέμα, την ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ και την χτυπάμε προσθέτοντας το γιαούρτι και τις μπανάνες.
Σε ένα γυάλινο ποτήρι ή μπολ βάζουμε στην βάση λίγη κρεμα μπισκότα κρέμα μετα πάλι μπισκοτα κρεμα.
Διακοσμουμε με μερικες μπανανες και τριμμενο μπισκοτο