Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά, αναμονή 20′!!!
Υλικά 👇
2 ποτήρια χλιαρό νερό
3+1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις έως 4 ποτήρια αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγια
1 κγλ αλάτι
1 κσ ταχίνι
Σουσάμι
Επιλογές:
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
Οβάλ πυρέξ για ωραιότερο σχήμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ρίξτε τα 2 ποτήρια χλιαρό νερό.
Προσθέστε το φακελάκι ξηρή μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Ρίξτε το ταχίνι και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι (3,5 ποτήρια αρχικά) και ανακατέψτε με συρμα μέχρι να πήξει η μάζα.
Αν χρειαστεί, προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι (έως 4 ποτήρια) μέχρι να πάρει μια εύκολη να διαχειρισιμη υφή.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να γίνει πιο εύπλαστη και να μπορέσετε να κάνετε τις δαχτυλιές.
Λαδώστε ένα ταψί ή χρησιμοποιήστε λαδόκολλα.
Απλώστε τη ζύμη στο ταψί, δίνοντάς της το χαρακτηριστικό σχήμα της λαγάνας. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε οβάλ πυρέξ για πιο αισθητικό αποτέλεσμα.
Πασπαλίστε με σουσάμι και με βρεγμένα δάχτυλα αφου την αφησετε άλλα 20-30 λεπτα, κάντε τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές στην επιφάνεια της λαγάνας.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Ψήστε τη λαγάνα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει μια τραγανή κρούστα.
Αφήστε τη λαγάνα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.
👉Μπορείτε να συμπληρώσετε ένα κουταλάκι ζάχαρη στην ζυμη .
👉Για να μην έχετε ατσαλιά ,καλά είναι να ψήσετε σε λαδόκολλα.