Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά 👇
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγια
1 κγλ αλάτι
4 ποτήρια αλεύρι πολυτελείας ή κίτρινο αλεύρι από σκληρό σιτάρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χλιαρό νερό με την ξηρή μαγιά. Σιγά-σιγά προσθέστε το αλεύρι το αλάτι και αρχίστε να
ζυμώνετε. Συνεχίστε να προσθέτετε αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Καλύψτε τη ζύμη με ένα καθαρό πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος,
μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αφού η ζύμη φουσκώσει, πάρτε την και ζυμώστε την ξανά λίγο στον πάγκο, πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι.
Σχηματίζουμε το προσφορο ριχνουμε λιγο αλευρι και χαιδευουμε να απορροφηθει γιατι πρεπει να ειναι στεγνο απο πανω.
Το βάζουμε σε ένα ταψακι σηλικόνης και παταμε την σφραγίδα πολυ δυνατα.
Μετα με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε σε 12 μεριές
Αφήστε το πρόσφορο να ξεκουραστεί για άλλα 10 λεπτά.
Το air fryer στους 180°C.
Τοποθετήστε το ταψί με το πρόσφορο στο air fryer και ψήστε για 35 λεπτά.
Στα τελευταία 10 λεπτά, γυρίστε το πρόσφορο για να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Αφήστε το πρόσφορο να κρυώσει λίγο και σερβίρετέ το στην εκκλησία ή στο τραπέζι σας.
Συμβουλές:
Αν δεν έχετε air fryer, μπορείτε να ψήσετε το πρόσφορο στον κλασικό φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή προσφορά! 🌺