Πτιφουρ βανίλιας με μαρμελάδα βερίκοκο
Επειδή είμαστε διακοπές, δεν έχω πολύ χρόνο να ανεβάσω νέες συνταγές, αλλά θα μοιραστώ μαζί σας τα γλυκά που έφτιαξα βιαστικά το βράδυ πριν φύγουμε,
γιατί μου αρέσει να έχω κάτι σπιτικό στη διάθεσή μου για ένα απόγευμα σαν σνακ ή για εκείνες τις φορές που «μαμά, λαχταρώ κάτι γλυκό».
Απαραίτητα προϊόντα:
2 αυγα
1 κουτ καστανή ζάχαρη
60 γρ βούτυρο αγελάδος
1 κουτ μαγειρική σόδα + λίγο ξύδι
30 γρ αλεύρι για κέικ
300 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
3 κ.σ. κορν φλαουερ
βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε καλά.
Ρίξτε τη μαγειρική σόδα και ρίξτε μερικές σταγόνες ξύδι για να ενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλαουερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Λαμβάνεται μια πολύ μαλακή και κολλώδης ζύμη.
Αλευρώνοντας τα χέρια σας, παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, τα πλάθετε σε μπάλα και τοποθετώντας τα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τα πιέζετε ελαφρά για να γίνουν πιο επιπεδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα κολλήσετε με μαρμελάδα.
Χρησιμοποίησα μαρμελάδα βερίκοκο.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Мариела Маринова