Τα Αποξηραμένα σύκα σαν γλυκάκι είναι μια πραγματική απόλαυση! Μπορείτε να τα έχετε στο σπίτι σας όλο το χρόνο, να τα τρώτε μόνα τους ή να τα συνδυάζετε με τυριά και ξηρούς καρπούς. Εγώ τα φτιάχνω σε μεγάλη ποσότητα για να έχω πάντα, γιατί εξαφανίζονται αμέσως!

Υλικά

70 τεμ. Σύκα.
1 κιλό ζάχαρη
1 κουπα νερό

Εκτέλεση

Κόβω τα κοτσάνια και τα πλένω. Βάζω την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
Βάζω μετά μέσα τα σύκα και αφήνω τα σύκα να βράσουν για 10 λεπτά.
Τα βγάζω τριπυτή κατσαρόλα να στραγγίσουν καλα. Τα πιεζω ελαφρά και τα τακτοποιώ στο στο φούρνο να στεγνωσουν μέχρι να αρχίσουν να μην κολλάνε (στους 70 βαθμούς).
Όταν στεγνώσουν τα βγάζω όσο είναι ακόμα ζεστά σε κάποιο δοχείο να κρυώσουν.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα αποξηραμένα σύκα σαν γλυκάκι σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Στέγνωμα: Ο χρόνος στεγνώματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν τα σύκα έχουν χάσει την υγρασία τους και δεν κολλάνε πια στα χέρια σας.
  • Επιλογή σύκων: Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ώριμα αλλά σφιχτά σύκα.
  • Αποθήκευση: Για να διατηρηθούν τα σύκα μαλακά και φρέσκα για μεγάλο διάστημα, αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές βάζο στο ψυγείο.

Καλη Επιτυχία