Συστατικά
Λεμόνι
Μαγειρική σόδα
Λευκό ξύδι
Μαλακό πανί ή σφουγγάρι
Νερό
Μέθοδος
1. Ετοιμάστε το διάλυμα καθαρισμού: Ανακατέψτε ίσα μέρη νερό και ξύδι, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και αρκετή μαγειρική
σόδα για να σχηματιστεί μια πάστα.
2. Εφαρμόστε το μείγμα: Βεβαιωθείτε ότι το σίδερο είναι κρύο και μετά απλώστε την πάστα στο πιάτο του σιδήρου με ένα μαλακό πανί,
αποφεύγοντας τις τρύπες ατμού.
3. Σκουπίστε: Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και μετά σκουπίστε το με ένα υγρό πανί.
Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για τυχόν υπολείμματα στις τρύπες ατμού.
4. Καθαρισμός με ατμό: Γεμίστε τη δεξαμενή του σίδερου με ίσα μέρη ξύδι και νερό. Ενεργοποιήστε το σίδερο και τον ατμό μέχρι να αδειάσει, μετά ξαναγεμίστε με καθαρό νερό και ατμίστε ξανά.
5. Τελικό σκούπισμα: Βεβαιωθείτε ότι το σίδερο είναι καθαρό και χωρίς υπολείμματα.