Γιατί είναι καλό να χρησιμοποιείτε ξύδι όταν πλένετε τα ρούχα στο πλυντήριο

Το ξύδι είναι από καιρό γνωστό ως βοηθητικό, τόσο για διάφορες παθήσεις υγείας όσο και στο νοικοκυριό. Αραιωμένο με νερό, αφαιρεί τη βρωμιά, και βοηθά επίσης στο πλύσιμο των ρούχων.

1. Φωτίστε και λευκάνετε τα ρούχα

Το οξικό οξύ στο αποσταγμένο λευκό ξύδι είναι τόσο ήπιο που δεν βλάπτει τα υφάσματα που πλένονται.
Αλλά είναι αρκετά ισχυρό ώστε να διαλύει τα υπολείμματα που αφήνουν τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά.
Προσθέτοντας μόνο μισό φλιτζάνι ξίδι στο τελευταίο ξέβγαλμα θα έχετε πιο φωτεινά και καθαρά χρώματα.
Προσθέστε αποσταγμένο λευκό ξύδι στη θήκη μαλακτικού ή προσθέστε ξύδι με το χέρι στην αρχή του κύκλου ξεβγάλματος. Το ήπιο οξικό οξύ στο ξύδι δρα ως χλωρίνη για γκρίζα, βρώμικα ρούχα

2. Αφαιρέστε τη μυρωδιά της μούχλας

Αν αφήσετε βρεγμένες πετσέτες στο καλάθι ή υγρά ρούχα στο πλυντήριο μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας και δυσάρεστες οσμές.
Για να μυρίζουν όλα καλά, γεμίστε το πλυντήριό σας με ζεστό νερό, προσθέστε δύο φλιτζάνια αποσταγμένο λευκό ξύδι και εκτελέστε έναν πλήρη κύκλο πλύσης. Εκτελέστε έναν δεύτερο πλήρη κύκλο με προσθήκη απορρυπαντικού. Είναι επίσης καλό για μικρές ποσότητες μούχλας και ξινή μυρωδιά. Για μεγαλύτερα προβλήματα μούχλας και λεκέδων, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πιο επιθετική θεραπεία.

3. Μαλακώνει φυσικά τα ρούχα

Το αποσταγμένο λευκό ξύδι δρα ως φυσικό μαλακτικό και δεν αφήνει σημάδια στα ρούχα. Απλώς προσθέστε μισό φλιτζάνι στον τελευταίο κύκλο ξεβγάλματος. Αν σας αρέσει ένα ελαφρύ άρωμα, προσθέστε μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο όπως η λεβάντα στο μπουκάλι με το ξύδι. Το αποσταγμένο λευκό ξύδι είναι ασφαλές και υποαλλεργικό για όλα τα παιδικά ρούχα.

4. Μειώνει τις τρίχες των κατοικίδιων

Μόλις μισό φλιτζάνι λευκό αποσταγμένο ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την προσκόλληση των τριχων των
κατοικίδιων στα ρούχα.

5. Μειώνει τις δυσάρεστες οσμές στις μασχάλες

Γεμίστε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού με αδιάλυτο αποσταγμένο λευκό ξύδι για να αφαιρέσετε τις οσμές και τους λεκέδες από τον ιδρώτα από τα ρούχα πριν το πλύνετε.
Ψεκάστε το ξύδι απευθείας στο ύφασμα στην περιοχή της μασχάλης και αφήστε το να καθίσει για δέκα λεπτά πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο. Το ξύδι θα βοηθήσει να αφαιρέσετε τα σημάδια στα ρούχα και θα αποτρέψει το κίτρινο χρώμα στις μασχάλες

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Γλυκό ψυγείου…Απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων!
Επόμενο άρθροΝόστιμο κοτόπουλου, ψητές πατάτες, λουκάνικο και κίτρινο τυρί.