Δείτε Επίσης: Ρεβανί καρύδας !!! | Ρεβανί Βέροιας…είναι πραγματικά άλλο πράγμα
Συστατικά:
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
1 και ½ φλιτζάνι νερό
Χυμός 1 μικρού πορτοκαλιού
Ξεφλουδίστε 1 μικρό πορτοκάλι
Για το κέικ:
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι ηλιέλαιο
¾ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα ενός μικρού πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Λιπάνετε την φόρμα του κέικ
Συνδυάστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το μπεικιν και το ξύσμα
πορτοκαλιού σε ένα μπολ. Χτυπάμε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να συνδυαστούν.
Φτιάξτε το σιρόπι συνδυάζοντας τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε και βράστε. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει εντελώς.
Συνδυάστε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μπολ ενός μίξερ βάσης και ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα 3-5 λεπτά ή μέχρι να είναι παχύ, ανοιχτό κίτρινο και αφράτο.
Προσθέστε το ηλιέλαιο, εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε το μείγμα αλευριού σε τρεις παρτίδες, ανακατεύοντας αργά. Μην κάνετε υπερβολική μίξη.
Ψήνουμε στην κεντρική σχάρα του φούρνου για 25-30 λεπτά ή έως ότου χρυσίσει και μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο βγαίνει καθαρή.
Μόλις το κέικ βγει από το φούρνο, τρυπήστε παντού με μια οδοντογλυφίδα και ρίξτε όλο το κρύο σιρόπι από πάνω.
Αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα ή έως μια νύχτα (στο ψυγείο) έτσι ώστε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Αναποδογυρίστε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε την κορυφή με άχνη ζάχαρη
Συμπληρώστε με μια κουταλιά παγωτού βανίλιας για να τι κάνετε πιο νόστιμα
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ
Δείτε Επίσης: Ρεβανί καρύδας !!! | Ρεβανί Βέροιας…είναι πραγματικά άλλο πράγμα
ΠΗΓΗ: Vasiliki Demetrio