Κέικ Φρούτων με σοκολάτα

Μέγεθος φόρμας 23 cm διάμετρο

Συστατικά

3 μεγάλα αυγά διατηρημένα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
100 γραμμάρια μαύρης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο
1 γιαούρτι (με γεύση βανίλια για μένα)
130 γρ αλεύρι 00
110 γρ αλεύρι αμυγδάλου
125 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
40 γρ τριμμένη μαύρη σοκολάτα
1 μικρό μήλο
1 μικρό αχλάδι
4 φράουλες
1/2 μπανάνα
1 φλούδα λεμονιού τριμμένη
1 φλούδα πορτοκαλιού τριμμένη

Μέθοδος

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε μικρούς κύβους και στύβουμε από πάνω μισό λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
Χτυπάμε τα αυγά με τις δύο ζάχαρες και το αλάτι, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μισό αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το λάδι, ανακατεύουμε και μετά το υπόλοιπο αλεύρι και το λάδι.

Ανακατέψτε απαλά τα 3/4 των φρούτων στη ζύμη. Αδειάζουμε στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και απλώνουμε στην επιφάνεια τα φρούτα που περίσσεψαν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μειώνουμε στους 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά.
Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και, μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολό με μαρμελάδα και κρέμα…δοκιμασμένη συνταγή στο χρόνο
Επόμενο άρθροΚουλουράκια σε τρεις γεύσεις…Πολύ μαλακό, απίστευτα νόστιμο, απλά λιώνει στο στόμα σας…..