Τα Ρολάκια Κανέλας με καρύδια και κρέμα Βανίλιας είναι απλά νόστιμα, ένα γλυκό που κάθε φορά που το φτιάχνω, εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ! Είναι τόσο αφράτα, τόσο αρωματικά, και αυτή η κρέμα βανίλιας από πάνω τα απογειώνει πραγματικά. Αν ψάχνετε ένα γλυκό για τον καφέ, το πρωινό ή απλά για μια στιγμή απόλαυσης, αυτά τα Ρολάκια Κανέλας είναι η τέλεια επιλογή.

Υλικά:

1) για την ζύμη:
350 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς ή 15γρ φρέσκια μαγιά
1 αυγό ελεύθερης βοσκής (θερμοκρασία δωματίου)
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1/3 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1 Τσίμπημα αλατιού
2) για τη γέμιση:
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας
1 μεγάλο πράσινο μήλο
100 g μείγμα ξηρών καρπών στο μπλεντερ
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο
3) για την κρέμα βανίλιας:
4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
4 κρόκοι αυγών ελεύθερης βοσκής
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Σερβίρεται με πολλή κανέλα!

Εκτέλεση:

1) – Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά και σχηματίστε μια μαλακή ζύμη. Αφήστε την τυλιγμένη σε ζεστό μέρος έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεδιπλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε ένα ορθογώνιο φύλλο έως 1cm πάχος περίπου. Λιπανετε με λίγο βούτυρο.


2) – Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμιση. Μοιράστε την γέμιση ομοιόμορφα σε ολόκληρο το φύλλο ζύμης.


3) – Στη συνέχεια αρχίστε να το τυλίγετε κατά μήκος για να σχηματίσετε ένα ρολό. Βρέξτε την πλευρά με τα δάχτυλά σας στο τέλος έτσι ώστε να κολλήσει καλά στο κλεισιμο. Κόψτε σε ίσα μέρη περίπου. 5 cm το καθένα.

Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Καλύψτε και αφήστε σε ένα ζεστό μέρος για μισή ώρα.
4) – Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35 λεπτά έως ότου γίνουν χρυσοκαφέ. Αφαιρέστε από το φούρνο.
5) – Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα βανίλιας και ρίξτε προσεκτικά ζεστή πάνω στα ρολά χωρίς να τα καλύψετε από πάνω.


Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Απολαμβάνω!! Ευχαριστώ!!