Ρολάκια Κανέλας με καρύδια και κρέμα Βανίλιας !!!
Απλά νόστιμο !!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ :
1) για την ζύμη:
350 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς ή 15γρ φρέσκια μαγιά
1 αυγό ελεύθερης βοσκής (θερμοκρασία δωματίου)
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1/3 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1 Τσίμπημα αλατιού
2) για τη γέμιση:
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας
1 μεγάλο πράσινο μήλο
100 g μείγμα ξηρών καρπών στο μπλεντερ
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο
3) για την κρέμα βανίλιας:
4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
4 κρόκοι αυγών ελεύθερης βοσκής
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Σερβίρεται με πολλή κανέλα!
ΜΕΘΟΔΟΣ:
1) – Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά και σχηματίστε μια μαλακή ζύμη. Αφήστε την τυλιγμένη σε ζεστό μέρος έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεδιπλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε ένα ορθογώνιο φύλλο έως 1cm πάχος περίπου. Λιπανετε με λίγο βούτυρο.
2) – Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμιση. Μοιράστε την γέμιση ομοιόμορφα σε ολόκληρο το φύλλο ζύμης.
3) – Στη συνέχεια αρχίστε να το τυλίγετε κατά μήκος για να σχηματίσετε ένα ρολό. Βρέξτε την πλευρά με τα δάχτυλά σας στο τέλος έτσι ώστε να κολλήσει καλά στο κλεισιμο. Κόψτε σε ίσα μέρη περίπου. 5 cm το καθένα.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Καλύψτε και αφήστε σε ένα ζεστό μέρος για μισή ώρα.
4) – Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35 λεπτά έως ότου γίνουν χρυσοκαφέ. Αφαιρέστε από το φούρνο.
5) – Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα βανίλιας και ρίξτε προσεκτικά ζεστή πάνω στα ρολά χωρίς να τα καλύψετε από πάνω.
Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
Απολαμβάνω!! Ευχαριστώ!!
APPLE, NUTS & CINNAMON ROLLS with VANILLA CUSTARD!!!
Just delicious!!
INGREDIENTS :
1) for the DOUGH:
350 g of flour all-purpose
1bag of dry yeast or 15g fresh yeast
1 free-range egg (room temperature)
1/4 cup of melted butter
1/4 cup of sugar
1/4 cup of lukewarm water
1/3 cup of lukewarm milk
Pinch of salt
2) for the FILLING:
1/4 cup of brown sugar
1tbspn flat of cinnamon powder
1 large of green apple
100 g mix of ground nuts
1tbspn of raisins
1tbspn of melted unsalted butter
3) for the VANILLA CUSTARD:
4 cup of whole dairy milk
4 Yolks of free-range eggs
1/2cup of caster sugar
3tbsps of cornflower
1tbspn of vanilla extract
Served with a lots of cinnamon as you wish!
Thank you!
METHOD:
1)-Mix all the ingredients well and form a soft dough. Leave it to wrap in a warm place until the dough doubles in size for about 30 min. Then roll out the dough on a lightly floured surface. Open a rectangular sheet up to 1cm approx. Grease with a little butter.
2)-Meanwhile, mix all the filling ingredients. Divide the filling evenly throughout the noodle. 3)-Then start wrapping it lengthwise to form a roll. Wet the side of the petal with your fingers at the end so that it sticks well. Cut into equal parts approx. 5 cm each. Place these in a baking tray lined with baking paper.Cover and leave in a warm place for half an hour.
4)-Then bake in a preheated oven at 160 degrees Celsius for approximately 35 minutes until they turn golden brown. Remove from oven.
5)-Meanwhile, prepare the vanilla cream and pour warm over the rolls carefully without covering on top. Serve warm or cold.
Enjoy!! Thank you!!
ΠΗΓΗ: Mari Glasgow Ακολουθήστε (@mari_glasgow)