Υλικά:
3 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
250 γρ κιμά μείγμα
3 κλωναράκια φρέσκο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
2 κουτ άλας
1/2 κουτ. πιπέρι
2 κλωναράκια άνηθο
2 κλωναράκια βασιλικό
60 ml. φυτικό λάδι
4 ντομάτες, τριμμένες
Εκτέλεση:
Οι μελιτζάνες κόβονται σε λεπτές λωρίδες και μετά αλατίζονται. Τους επιτρέπεται να απελευθερώσουν τους χυμούς τους και να αφαιρέσουν την πικρή τους γεύση.
Ζυμώνουμε τον κιμά με το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι με λάδι τηγανίζουμε ένα κολοκυθάκι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε τον ζυμωμένο κιμά. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά. Προσθέστε τον άνηθο και τον βασιλικό. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά. Κόβουμε το δεύτερο κολοκυθάκι σε φέτες. Τα τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά σε δυνατή φωτιά.
Παίρνουμε περίπου 1 κουτ. από το μείγμα του κιμά και το βάζουμε στη μία άκρη μιας φέτας μελιτζάνας και στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό. Όλα τα ρολά είναι τακτοποιημένα σε ορθογώνιο δίσκο σε 2-3 σειρές. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε φέτες ανάμεσα στις σειρές. Περιχύνουμε τις τριμμένες ντομάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και βασιλικό.
Ψήνετε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό, ίσως πασπαλίζοντας το με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.