Ρολάκια Τυριού με κύμινο (Βγάζει περίπου 48 κομμάτια)
Συστατικά:
250 γραμμάρια γιαούρτι
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
220 g μαλακό βούτυρο
150 g τυρί τσένταρ
200 g τυριού φέτα τριμμένο
400 γρ. Αλεύρι
1 αυγό
σπόροι κύμινου
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο το τυρί τσένταρ για το τριμμένο τυρί φέτα και χτυπάμε με ενα μίξερ ώστε να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Προσθέτουμε μέσα το μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.
Μετά αρχίζουμε και κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου πάρουμε μία υφή ζύμης.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια την ζύμη εως ότoυ πάρουμε μία ωραία μπισκοτένια ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πασπαλίζουμε πάλι τον πάγκο μας με αλεύρι βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια
στη συνέχεια παίρνουμε το πρώτο κομμάτι και το πλάθουμε σε μπαλάκι και με ένα πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 3mm.
Χωρίζουμε το φύλλο σε 8 κομμάτια τριγωνάκια και τα τυλίγουμε σε ρολάκι από τη φαρδιά πλευρά προς τη μύτη.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με αυγό
και πασπαλίζουμε με κύμινο. Ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 180 C.
Καλη Επιτυχία
Find More delicious Recipes here