Ρολά Κοτοπιτάκια
Συστατικά:
500 g φύλλα κρούστα πίτας
Για επάλλειψη:
3 αυγά
80 γραμμάρια σιμιγδάλι
5 g μπέικιν πάουντερ
250 ml κεφιρ
200 ml λαδιού
αλάτι
Για Γέμιση:
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
150g γιαουρτι στραγγιστό
270 g σαλάμι κοτόπουλου ή γαλοπούλα
ρίγανη
Σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε 3 αυγά με αλάτι με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε στα αυγά σιμιγδάλι, μπεικιν,λάδι, κεφιρ και χτυπάμε με το σύρμα 2-3 λεπτά.
Τρίβουμε στο χοντρό σαλάμι γαλοπούλα ή κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη.
Αναμιγνύουμε με το σύρμα 150γρ τυρί κρέμα με 150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό και ρίγανη. Ρίχνουμε μετά μέσα στο μειγμα τυριου-γιαουρτιού το τριμμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
Στρώνουμε 5 φύλλα και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με το μείγμα αυγού εκτός του τελευταίου που δε το αλείφουμε από πάνω αλλά απλώνουμε στην φαρδιά πλευρά του το μείγμα κοτόπουλου.
Κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες και διπλώνουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί
στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Κάνουμε το ίδιο μέχρι να εξαντληθούν τα φύλλα
Αλείφουμε από πάνω με μείγμα από το αυγό και σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει λίγο και κόψτε σε κομμάτια.
Καλη Απόλαυση
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ