ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 μπριζόλα φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλάκια του γλυκού συν 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού αραβοσίτου
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικού,
Βρασμένο ρύζι στο ατμό, για το σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατέψτε το κομμένο σε φέτες μοσχαρίσιο κρέας με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι και 2 κουταλάκια του γλυκού αραβοσίτου. Ζεστάνετε το βαθύ τηγάνι σας σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε 2 κουταλιές λάδι. Βάζετε το κρέας μέχρι να ροδίσει (αλλά να εξακολουθεί να είναι λίγο ωμό), αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
Προσθέστε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και τα κρεμμύδια στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν τρυφερά. Ρίξτε το κρέας πίσω, μαζί με τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε για άλλα λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατέψτε το βασιλικό μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρετε με ρύζι στον ατμό.