Υλικά:

2 κούπες του τσαγιού ρύζι κίτρινο μπονέτ
7-8 μπριζόλες
Αλάτι,πιπέρι,
Λίγο κουρκουμά
Γλυκιά πάπρικα
Σκόνη μουστάρδα
Ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε
στο ταψί.
Μαρινάρουμε με μυρωδικά και μουστάρδα
και ρίχνουμε λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45′ από τη μια πλευρά και μετά από την άλλη για άλλα 45′.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες,βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι με 6 κούπες του τσαγιού νερό (ζεστό) ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και το ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ρύζι στο ταψί με τις μπριζόλες,χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 και αφήνουμε μέχρι να τραβήξει το νερό.

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αρνάκι με ρύζι στο φούρνο

Αρνάκι με ρύζι στο φούρνο

Υλικά

1,5 κιλό αρνί σε μερίδες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο δυόσμο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγο κουρκουμά
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το αρνάκι με κρύο νερό και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Τοποθετούμε το αρνί σε μια κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε ξαφρίζοντας και βράζοντας μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά (να κόβεται με το πιρούνι).
Κατόπιν το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί.
Σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, στο μισό λάδι, τα κρεμμυδάκια μαζί το ρύζι και για ακόμα 5 λεπτά με λίγο από το ζουμί του αρνιού.
Στη συνέχεια σε ένα ταψί τοποθετούμε το ρύζι και από πάνω τα κομμάτια από το κρέας.

Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με λάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το ζουμί που κρατήσαμε και περιχύνουμε το αρνάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Το πρώτο μισάωρο καλύπτουμε το ταψί για να φουσκώσει σωστά το ρύζι και να μη καεί το αρνάκι από πάνω.
Μετά αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να ροδίσει το αρνάκι.
Αν χρειαστεί το ρυζάκι λίγο νερό, προσθέτουμε χλιαρό.
Προσέξτε να μη ξεραθεί το φαγητό.
Το σερβίρουμε με λίγο τριμμένο πιπέρι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ Ζυμαρικών με Μπέικον Μανιτάρια & Πιπεριά
Επόμενο άρθροΚέικ Γιαουρτιού με Εσπεριδοειδή και Σταφίδες