Υλικά

(Φλιτζάνι 240ml)

1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδαλι ψιλό
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (όχι γεμάτο)
1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 κγλ σόδα
1 κγλ μπέικιν
1 κγλ μαστίχα τριμμένη ή 1 βανίλια
 Για το σιρόπι
1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Φλούδα από πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύω τα σιμιγδάλια, την ζάχαρη, την μαστίχα και το μπείκιν. Στο τέλος προσθέτω τον χυμό που έχω ρίξει μέσα την σόδα και ανακατεύω πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζω σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ 22*34 και αφήνω για 1 – 2 ώρεςνα σταθεί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά (περίπου 30-40 λεπτά)
Το σιρόπι το Βράζω για 3 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Καυτό γλυκό χλιαρό το σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε 🌹

Η Συνταγή είναι της κας Eleni Kalisperati