Αυτή η μεσογειακή σαλάτα κουσκούς είναι εξαιρετικά γευστική και είναι βέβαιο ότι θα είναι το νέο αγαπημένο σας συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα για το καλοκαίρι!
Το κουσκούς συνδυάζεται με φέτα, αγγούρι, ελιές καλαμάτας, ζουμερές ντομάτες, μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά.
Υλικά για 6 άτομα
500g Κουσκούς
½ Κύβος λαχανικών
650 ml βραστό νερό
3 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρατ μείγμα
1 Μικρό Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αγγούρι, κομμένο σε φέτες και κομμένο στα τέσσερα
Τοματίνια, μισά
Ελιές Καλαμάτας
350g Τυρί Φέτα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
¼ κουπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Πιπέρι
Μέθοδος:
Προσθέστε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ.
Φτιάχνουμε τον ζωμό λαχανικών και περιχύνουμε το κουσκούς. Ανακατεύουμε μία φορά και στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.
Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 5 λεπτά.
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αφρατέψετε το κουσκούς. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μετά αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το κουσκούς, προσθέστε το μειγμα μπαχαρικων για γεύση, ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά αφήνοντας για το τέλος τις ελιές και τη φέτα.
Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και σερβίρετε αμέσως ή σκεπάστε με μεμβράνη και διατηρείται στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το μπαχαρατ είναι ένα ανάμεικτο καρύκευμα από πάπρικα, κόλιανδρο, κύμινο, μοσχοκάρυδο, τσίλι, κάρδαμο, γαρύφαλλο και πιπέρι.
Ένα υπέροχο μείγμα καρυκευμάτων που χρησιμοποιείται για πιάτα με κουσκούς, κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, πλιγούρι και πατάτα.
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen