Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι το σέσκουλο είναι εξαιρετικά υγιεινό.
Θα συνιστούσαμε σε όλους να απολαμβάνουν τα πολλά οφέλη για την υγεία αυτού του λαχανικού όσο το δυνατόν περισσότερο.
Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, και είναι επίσης τέλειο διουρητικό.
Είναι ιδανική τροφή για αδυνάτισμα και από αυτή την άποψη το σέσκουλο με πατάτες και χυμό λεμονιού είναι το καλύτερο, γιατί παρέχει στον οργανισμό μας μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C.
Οι ίνες κυτταρίνης από το σέσκουλο είναι σημαντικές για τη διατροφή γιατί δεσμεύουν την περίσσεια νερού και όλα τα τοξικά συστατικά, επιταχύνουν επίσης τη διέλευση της τροφής από τα έντερα και εξαλείφουν τα πεπτικά προβλήματα.
Ενισχύει το αίμα δρώντας στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και με την προσθήκη μαϊντανού καθαρίζει το αίμα και προωθεί την απέκκριση των ούρων, προστατεύει τη βλεννογόνο μεμβράνη του σώματος και δυναμώνει τα οστά μας.
Πώς να χρησιμοποιήσετε το σέσκουλο ως φάρμακο:
Αυτό το πράσινο λαχανικό είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αντιβιοτικό και ως φυσικό φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιδέσμους τραυμάτων με φύλλα, ενώ δίνεται και ένας ελαφρύς ζωμός για τη θεραπεία της ουροδόχου κύστης και των νεφρών.
Είναι επίσης καλό για τα μάτια, όπως τα καρότα, επειδή περιέχει βιταμίνη Α και λουτεΐνη, που μειώνουν τον κίνδυνο οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης.
Η γενική σύσταση για κάθε νοικοκυρά είναι να ετοιμάζει σέσκουλο με πατάτες στο μενού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Πώς να ετοιμάσετε το σέσκουλο με πατάτες στο σπίτι:
Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:
600 γρ σέσκουλα (καθαρό και πλυμένο)
400 γρ πατάτες καθαρισμένες
3 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι όσο χρειάζεται
χοντρό θαλασσινό αλάτι αν χρειάζεται
Παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βρασουν 7-8 λεπτα.
Πλένουμε τα σέσκουλο τα στραγγίζουμε και ξεχωρίζουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα.
Βάλτε τα σεσκουλα μέσα στο νερο που βραζουν οι πατατες και βραστε αλλα 10-12 λεπτα σε μετρια φωτια
Αφαιρούμε με τρυπητη κουταλα πατατες και σεσκουλα σε ένα μπολ και ριχνουμε απο πάνω μια κουταλα απο το ζωμο που βρασανε
Ανακατεψτε ψιλοκοψτε απο πάνω το σκορδο και ριξτε και μπολικο ελαιόλαδο και στο τελος αλατιστε και ανακατεψτε.