Τα Σιμίτια είναι ένα παραδοσιακό αρτοσκεύασμα με προέλευση από την Πόλη (Κωνσταντινούπολη), που χαρίζει μια γευστική εμπειρία γεμάτη γλυκιά νοστιμιά και απαλότητα.
Είναι γεμιστά με ζαμπόν και τυρί, ενώ το ζαχαρόνερο και το σουσάμι τους δίνουν μια ξεχωριστή γλύκα και κρουστότητα. Τα Σιμίτια είναι ένα παραδοσιακό γλυκό με προέλευση από την Πόλη (Κωνσταντινούπολη), που χαρίζει μια γευστική εμπειρία γεμάτη γλυκιά νοστιμιά και απαλότητα. Είναι γεμιστά με ζαμπόν και τυρί, ενώ το ζαχαρόνερο και το σουσάμι τους δίνουν μια ξεχωριστή γλύκα και κρουστότητα.

Υλικά:

500-600 γραμμάρια αλεύρι
200 ml ζεστό γάλα
200 ml ζεστό νερό
90 ml ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μαγιά

Για τη γέμιση:
Ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες

Τυρί κομμένο σε λωρίδες

Για το επικάλυμμα:
Ζαχαρόνερο (ζάχαρη αναμεμειγμένη με νερό)

Υλικά:

500-600 γραμμάρια αλεύρι
200 ml ζεστό γάλα
200 ml ζεστό νερό
90 ml ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μαγιά

Για τη γέμιση:
Ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
Τυρί κομμένο σε λωρίδες

Για το επικάλυμμα:
Ζαχαρόνερο (ζάχαρη αναμεμειγμένη με νερό)
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε στο κέντρο την μαγιά, νερό, γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε για 45 λεπτά και μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.
Πλάθουμε μακρυά μπαστουνάκια, ανοίγουμε με το χέρι, γεμίζουμε ζαμπόν και τυρί κομμένα σε μικρές λωρίδες.
Τα κλείνουμε πολύ καλά για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Ανα 2 μπαστουνάκια κάνουμε πλεξούδες και τις κλείνουμε σαν κουλούρια.Βουτάμε σε ζαχαρόνερο και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.*Εγώ τα χώρισα και σε μικρότερα κομμάτια και έκανα περισσότερα.

Καλή Απόλαυση!!! 💖❤️

H συνταγή ειναι της κας Ελινα Σκλαβου