Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με καρύδα

Απαραίτητα προϊόντα:

250 γραμμάρια σιμιγδάλι σιταριού
300 g μαύρης ζάχαρης
700 ml. γάλα
200 ml. νερό
100 g βούτυρο
1 κουτ κανέλα
30 γραμμάρια ξέσματα καρύδας
1/2 κγ εκχυλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το χαλβά λιώνοντας Το βούτυρο μέσα σε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά.

Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πάρουμε ένα μείγμα που είναι σαν βρεγμένη άμμος ανακατεύουμε αρκετά ώστε να ψηθεί

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθεί όλη η ζάχαρη το μίγμα περίπου 4 με 5 λεπτά.

Μετά προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε να μετατραπεί σε ένα υγρό μείγμα

και σιγά-σιγά ρίχνουμε και το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Τέλος όταν πλέον έχουν ενσωματωθεί κι έχει γίνει μία κρέμα τότε προσθέτουμε και την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας

αφήνουμε το μείγμα μέχρι να πήξει και να γίνει σφιχτό βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και αδειάζουμε μέσα το χαλβά στρώνουμε και το μισό να δούμε με μία σπάτουλα και πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη καρύδα

αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια

Καλή Απόλαυση