Σιροπιαστά Τρίγωνα Σφολιάτας  με γέμιση καρύδι

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτας
1 κουπα καρύδια
2 αμπουλες βανίλια
1 κουτ.γλ κακάο
1 κουτ.γλ καστανή ζάχαρη

για σιρόπι:
2 κουπες ζάχαρη
2 κουπες νερό
ο χυμός 1/2 μικρού λεμονιού

Εκτέλεση

Η σφολιάτα ξεδιπλώνεται ελαφρά και κόβονται τετράγωνα με διαστάσεις 11×11 cm.
Βάλτε λίγο από το μείγμα καρυδιάς στη μέση.
Κλείστε τα τρίγωνα και πιέστε τις άκρες με τα δάχτυλά σας για να τα κολλήσετε μεταξύ τους. Τοποθετήστε σε 2 ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών, με αέρα, για 15-20 λεπτά.

Το σιρόπι παρασκευάζεται με βραστό νερό, ζάχαρη και χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα.
Τα τρίγωνα αφήνονται να κρυώσουν και καλύπτονται με ζεστό σιρόπι.

Αφήστε να μουλιάσει καλά για 1 νύχτα.

Καλη Επιτυχία