Υλικά
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό (όσο πάρει)
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
Ζάχαρη
Κανέλα
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2,5 φλιτζάνια νερό
2 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλας
Λίγο χυμό λεμονιού
Για το γαρνίρισμα:
Σπασμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτω σιγά-σιγά το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να πάρω μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Σε ένα μπολ, ανακατεύω ζάχαρη και κανέλα σε αναλογία που μου αρέσει.
Σε μια κατσαρόλα, βάζω τη ζάχαρη, το νερό, τα γαρύφαλλα και το ξύλο κανέλας. Βράζω για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και ανακατεύω.
Παίρνουμε 1 κομματι από την ζύμη και ανοίγουμε τετράγωνο φύλλο με τον πλάστη και αλείφουμε με το βούτυρο βάζουμε λίγη Κανέλα και ζάχαρη.
Τυλιγουμε σε ρόλο και το κόβουμε.
Μετά το περνάμε ελαφριά με τον πλάστη να γίνει πιτούλα.
Τα τηγανίζουμε και τα σιροπιάζουμε
Τις βγάζω από το σιρόπι και τις τοποθετώ σε μια πιατέλα. Γαρνίρω με σπασμένα αμύγδαλα, αν θέλω.
Η Συνταγή είναι της κας Pmaria Theodosiou