ΥΛΙΚΑ

12 φρυγανιές
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
6 κσ αλεύρι
2,5 κσ κορν φλάουρ
6 κσ ζάχαρη
1 κσ βούτυρο
1 βανίλια

Για το σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1 φλ νερό
φλούδα λεμονιού
τριμμένα γκοφρετάκια σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε σ’ ένα ταψάκι τις φρυγανιές.
Σε λίγο από το γάλα διαλύουμε το αλεύρι το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά του σιροπιού και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού. Αφαιρούμε τη φλούδα.
Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στις φρυγανιές και μετά απλώνουμε την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα γκοφρετάκια ή τριμμένα μπισκότα με ξύσμα σοκολάτας.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://e-syntagokosmos.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΠατάτες “ογκρατέν” για να το απολαύσετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό
Επόμενο άρθροΣυνταγή μαριναρισμένου κοτόπουλου