Υλικά

Ένα πακέτο φύλλα κρούστας
2 κιλά μήλα καθαρισμενα τριμενα στον τρίφτη τον χοντρό
200 γρ καρύδια
100 γρ σταφίδες
1 κουταλιά κανέλλα
1 σφηνάκι κονιάκ προαιρετικά
100 γρ ζάχαρη καστανή η λευκή
1 βανίλια
150 γρ βούτυρο λουπακ για το αλειμα των φύλλων
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
600 γρ νερό
1 κουταλιά μέλι
Λίγο κανέλα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα καθαρισμενα μήλα τα στιβουμε με τις χούφτες να φύγουν τα υγρά τα βάζουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και τα αχνιζουμε να μαλακώσουν και φύγουν τα υγρά ρίχνουμε την ζάχαρη την κανέλλα βανίλια τις σταφίδες το κονιάκ και τέλος τά καρύδια φροντίζουμε να μην έχει υγρά το μίγμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Περνουμε ενα φύλλο το βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο βάζουμε από πάνω δεύτερο φύλλο περνουμε γέμιση και βάζουμε στην άκρη του φύλου από στην στενή πλευρά κατά μήκος τυλιγουμε ρολό και βάζουμε στο ταψί επαναλαμβάνουμε ανα δύο φύλλα βουτυρονοντας μέχρι να τελειώσουν όλατο βούτυρο που μένει βουτυρώνουμε από πάνω τα Ρολακια κόβουμε σε κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης Σιροπιαστά Γαλακτομπουρεκάκια

Μετά φτιάχνουμε το σιρόπι βάζουμε τα υλικά να βράσουν 10 λεπτά και τέλος ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε να λειώσει
Σιροπιαζουμε ζεστό το γλυκό καυτό το σιρόπι και απολαμβάνουμε το γλυκό μας
Καλό βράδυ σε όλους καί καλές γιορτές

Η Συνταγή είναι της κας Γιώτα Πιπερτζή

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς Σουφλέ
Επόμενο άρθροΕύκολη πίτα στο τσακ μπαμ